Chokladmynta

Mentha piperita"chocolate" (citrata-gruppen) tillhör en av de verkligt invasiva myntorna.
Här har den på egen hand tagit sig upp i ett cementrör jag planterat penséer i.
Kladdkaka med chokladmynta
150 g smör
200 g mörk choklad
2 ägg
2 dl strösocker
2-3 msk hackad färsk chokladmynta
2 msk kakaopulver
2 dl vetemjöl

Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret i en kastrull, tag kastrullen av värmen och rör ner chokladen som först brutits i mindre bitar. Rör om tills all choklad smält. Tillsätt ägg och socker, blanda väl. Tillsätt övriga ingredienser och rör ihop till en jämn smet. Häll smeten i en smord pajform och grädda 18 minuter i mitten av ugnen. Kakan ska fortfarande vara tämligen ogräddad när du tar ut den - den stelnar efter ett tag och får då en tryffelliknande konsistens.

Servera med lättvispad grädde och några syrliga bär.

1 kommentar:

  1. Vilken god kladdkaka! Jag fick så mycket beröm av mina kompisar som jag bjöd dem på.

    SvaraRadera