Mentha piperita"chocolate" (citrata-gruppen) tillhör en av de verkligt invasiva myntorna. Här har den på egen hand tagit sig upp i ett cementrör jag planterat penséer i. |
150 g smör
200 g mörk choklad
2 ägg
2 dl strösocker
2-3 msk hackad färsk chokladmynta
2 msk kakaopulver2 dl vetemjöl
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret i en kastrull, tag kastrullen av värmen och rör ner chokladen som först brutits i mindre bitar. Rör om tills all choklad smält. Tillsätt ägg och socker, blanda väl. Tillsätt övriga ingredienser och rör ihop till en jämn smet. Häll smeten i en smord pajform och grädda 18 minuter i mitten av ugnen. Kakan ska fortfarande vara tämligen ogräddad när du tar ut den - den stelnar efter ett tag och får då en tryffelliknande konsistens.
Servera med lättvispad grädde och några syrliga bär.
Vilken god kladdkaka! Jag fick så mycket beröm av mina kompisar som jag bjöd dem på.
SvaraRadera