tisdag 10 november 2015

Dekoration till ytterdörren

JUST NU VIMLAR DET AV tips i tidningarna på hur man gör fina kransar till ytterdörren. Men jag fick lust att bryta av lite mot den gängse idén om hur man kan pryda sin dörr den här årstiden och förfärdigade istället en "entrébukett" i helgen.


För att förlänga hållbarheten satte jag buketten i en liten plastpåse fylld med vatten och fäste densamma runt stjälkarna med hjälp av ett gummiband. Ett vanligt snöre knöts om för att ha något att hänga upp buketten i. Till sist stack jag in några ormbunksblad för att dölja "vattenbehållaren". Tänker att jag ska täcka den med grönmossa (det blir nog snyggare) istället, när det blir dags att göra en ny bukett.


Buketten består av blommande Chokladmynta Mentha x piperita "chocolate", Äppelmynta Mentha x rotundifolia med stora runda blad och Toppmynta vars latinska namn jag tyvärr in känner till.

Eftersom mynta historiskt sett betraktats som gästfrihetens ört så tycker jag att den passar extra bra att använda i en bukett som ska hänga på dörren!

Trevlig fortsättning på veckan.

// Anna 

1 kommentar:

  1. Baccarat & Poker - Five card poker - FEBCasino
    In a classic, six-deck, four-deck, 바카라사이트 four-deck, four-deck poker game, 카지노 you'll make your 샌즈카지노 bets with the card at the dealer's discretion.

    SvaraRadera