Vackrast av alla är grapemyntan just nu - till synes helt oberörd av kylan.
Stora rejäla frön har Sohon - bara att plocka och spara till nästa år! |
Dagens skörd av tomater och hasselnötter.
Familjens nytillskott - katten Jamis - trivs med att sitta på stenmuren.
Jag känner ingen som inte tycker om kladdkaka. Det är den bästa kakan att avsluta tjejmiddagen med, att lära barnen baka, att äta smeten av och att experimentera med vad beträffar nya ingredienser och tillbehör. Kladdkaka och växten mynta har flera gemensamma egenskaper - åtminstone om ni frågar mig: Båda gör en på gott humör, båda är goda, lätta för nybörjaren att lyckas med, omöjliga att tröttna på, osv, osv.
Kombinerar man de båda så blir resultatet dessutom väldigt bra. Rekommenderar därför alla som gillar mint och choklad att pröva det här receptet:
150 g smör
200 g mörk choklad
2 ägg
2 dl strösocker
2-3 msk hackad färsk mynta t ex chokladmynta eller grönmynta
2 msk kakaopulver
2 dl vetemjöl
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret i en kastrull, tag kastrullen av värmen och rör ner chokladen som först brutits i mindre bitar. Rör om tills all choklad smält. Tillsätt ägg och socker, blanda väl. Tillsätt övriga ingredienser och rör ihop till en jämn smet. Häll smeten i en smord pajform och grädda 18 minuter i mitten av ugnen. Kakan ska fortfarande vara tämligen ogräddad när du tar ut den - den stelnar efter ett tag och får då en tryffelliknande konsistens.
Servera med lättvispad grädde och några syrliga bär.
GOD FREDAGSKVÄLL!
// Anna
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar