tisdag 8 september 2015

Ont i magen?

OM MAN HAR PROBLEM med matsmältningen eller bara känner sig lite däst och konstig i magen, lindrar en kopp myntathe besvären. Utöver att de hjälper mot diverse magbekymmer så sägs myntorna även ha en mängd andra hälsobringande effekter såsom antiinflammatorisk och kramplösande verkan. Mynta anses vara bra för hjärtat och blodcirkulationen såväl som astma, bronkit, ångest, nedstämdhet och andra psykiska åkommor (källa: Örter,  Lindvall&Lindvall, 1997). En kopp myntathe ska också vara rogivande och extra bra för kvinnor då myntan "boostar" östrogenet och drycker innehållande mynta uppges hålla aptiten nere och kan därför med fördel drickas om man vill gå ner i vikt (undrar just om det gäller Mojito också...). Själv dricker jag marockanskt myntathe för att det smakar bra - ett skäl så gott som något eller hur!



Marockanskt the:
Lägg ett par dl myntablad (jag använder en mynta med mild och neutral smak t ex vinbärsmynta eller grönmynta) i thekannan tillsammans med grönt the och häll på kokande vatten. Låt dra några minuter. Extra gott och klassiskt nordafrikanskt blir det med ett par skedar socker i.
Thepåse och mynta direkt i koppen fungerar såklart precis lika bra.

Imorgon ska solen skina med full kraft över Sveriges långa land och jag hoppas kunna åka hem lite tidigare från jobbet. Lyckas jag med det kommer de första spadtagen på den nya rabatten längst ner i nordvästra delen av trädgården att tas!

Allt gott,

Anna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar